Mennesket har alltid strebet etter perfeksjon. Det ligger i vår natur å bestandig gjøre ting bedre og bedre helt til det ikke går mer. Da venter vi litt og prøver igjen når ny teknologi er tilgjengelig. Formel 1 er den ultimate motorsporten.

Det finnes ingenting som er så gjennomtenkt som en Formel 1. Lyden er gjenkjennelig. Du har garantert hørt den fra TVen flere ganger. Det varer kun et sekund eller to, så har den kjørt forbi. Hver bil er verdt millioner av kroner. Ingenting er spart på. Det er ikke snakk om penger. Det er snakk om å være best.Over 60 år har gått siden det første racet ble satt igang. Ferrari, Mercedes, Renault, Lotus, selvsagt en russisk doning med navnet Marussia. Noe av det mest prestisjefulle et selskap kan gjøre er å ha sitt navn på en av bilene. Eller førerne. Sporten er forbundet med rike mennesker på utkikk etter action. Her kan man investere penger direkte i sitt eget image, uten å jobbe noe særlig for det. Michael Schumacher er den mest kjente føreren fra de siste tredve årene. Derimot har førere fra gamle dager blitt idolisert av en stor gruppe mennesker. Den tid da sikkerhetsregler ikke eksisterte, var Ayrton Senna en dominerende figur. Med sin aggressive stil og en konstant forbedring av sin egen perfeksjon ble han et symbol på fryktløshet. Dessverre tapte han livet i en vanvittig ulykke som straks satte fart på implementeringen av nye regle og lover i industrien.

Det finnes sikkert en bane for Formel 1 ikke altfor langt unna deg. Den øverste klassen av motorsport er definitivt verdt å respektere med et besøk.